holbewoners

is de term holbewoner nog steeds hetzelfde als eerder? volgens mij niet en is die term flink veranders

Advertenties

Sommige mensen zeggen wel eens dat mensen die zonder computer leven holbewoners zijn, ik kwam hier vandaag eens over aan het denken en ik denk dat deze term veranderd is.

Volgens het internet is een holbewoner een mens die in grotten of holen woont, de term holbewoner is ook een term voor een dom en bruut persoon maar dat terzijde. Mensen noemen iemand die bijna niks met technologie doet of hier weinig verstand van heeft ook al snel een holbewoner, maar in hoeverre is dit nog relevant? Is het niet juist omgekeerd?

Laat ik beginnen met hoe ik hierop kom, vorig jaar rond deze tijd ben ik bij de dokter geweest omdat ik redelijk vermoeid was en ondanks dat dit bij mij ook stress gerelateerd kon zijn heb ik mijn bloed laten controleren om te kijken wat het nog meer kon zijn. En zoals blijkt bij de meeste mensen tegenwoordig kwam eruit dat ik een vitamine D tekort had. Door deze test ben ik ook begonnen met een vitamine D supplement tot het weer beter werd en ik meer naar buiten kon. Nadat het weer beter was geworden ben ik weer gestopt met de supplementen. De laatste week was ik weer veel vermoeid en dit deed me weer denken aan een jaar geleden toen ik steeds vermoeid was en toen ben ik door gaan denken hoe het kan dat nu pas een probleem is, mensen kennen het principe vitamine D tekort pas kort. Over het tekort zelf wil ik later nog dieper op ingaan in een andere post maar het gaat mij er om dat mensen hier nooit last van hadden tot een paar jaar geleden, ik wil er nu achter komen waarom dit zo is en wat de veranderingen zijn.

In de afgelopen jaren zijn er sowieso twee dingen veranderd, mensen komen minder buiten en mensen zijn zich bewuster geworden van alles. het eerste probleem is al dat mensen minder buiten komen, want wat moet je nog buiten? Onze computers staan binnen, we koken en eten binnen we werken binnen, buiten is alleen maar de plek waar we doorheen moeten om naar een andere plek binnen te gaan.

view on posbank.jpg
En wat is het buiten toch verschrikkelijk, laat ik snel weer naar binnen gaan

Eigenlijk is dit jammer en dit wil ik kijken of ik dit kan doorbreken, er is wel meer wat ik buiten kan doen wat ik nu binnen doe. Ik heb op het moment het gevoel dat ik zoveel mis, ik zit binnen, ik ga achter de computer zitten en ik ga gamen of ik ga voor mijn opleiding aan de gang of dingen opzoeken. In die tussentijd kan ik ook wandelen, fietsen koken of dingen maken. Al deze dingen kunnen ook nog eens in de frisse buitenlucht.

 

Hier wil ik aan gaan werken en hiermee wil ik mezelf een uitdaging gaan stellen, alle tijd dat ik niet binnen hoef te zitten wil ik naar buiten gaan. Ik ben van mening dat buiten namelijk beter is.

Dus mijn vraag van het begin, is de term holbewoners nog relevant? In mijn ogen, ja. De term is alleen veranderd, wij hebben namelijk onze eigen holen gebouwd en omdat wij niet hoeven te jagen of verzamelen om te eten hoeven wij minder minder uren buiten te zitten en voor het werk alleen maar meer binnen.

Een reactie op “holbewoners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s